Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin 10 Yolu

Ağlamak, bebeğin iletişim kurma yoludur. Bunu bazen bir sıkıntısı olduğunu ifade etmek için; acıktığı veya altı ıslandığı için yapar ama ağlaması her zaman bir derdi olduğunu göstermez. Bebeğin dünyaya gelmesini takip eden birkaç hafta içindeki ağlamaları bazen sadece bir reflekstir. Bunu, iletişim kurmanın başka bir yolunu bilmediği için de yapar. Ağlayan bebeği sakinleştirmek için yapılabilecek birçok şey vardır. Bunları sıralamaya başlamadan önce şunu hatırlatmak isteriz: Her bebek her yönteme aynı tepkiyi vermez. Örneğin müzik, bir arkadaşınızın bebeğini sakinleştirirken sizinkinin üzerinde böyle bir etki yapmayabilir.

Ağlayan Bebekleri Sakinleştirmenin Yolları

1.Yeterince Beslendiğinden Emin Olun

Başlangıçta bebeğin midesi küçüktür, bir kerede fazla miktarda yiyemez. Meme emmesinin veya mama ile beslenmesinin üstünden kısa bir süre geçtiği halde tekrar acıkabilir. Özellikle ilk aylarda onu sıklıkla beslemeye özen göstermelisiniz.

2.Vücudunu, Bezinin Bağlanışını Kontrol Edin

Narin cildi bir sebeple tahriş olmuşsa, vücudunda bir kızarıklık varsa, bezi bacağını sıkıştırıyorsa bu yüzden ağlıyor olabilir.

3.Üşüyor Veya Sıcaktan Bunalıyor Olabilir Mi?

Bebeğinizi gereğinden fazla veya ince giydirmediğinizden emin olun. Bulunduğu ortamın sıcaklığına da bakın.

4.Dışarıya Çıkarın

Birçok yaşanmış tecrübe, açık havada biraz yürümenin bebekleri sakinleştirdiğini gösteriyor. Bebeğinizi arabasına koyarak veya kucağınıza alarak dışarıya çıkın. Evden uzaklaşmasanız da olur, bir tur dönmeniz bile onu sakinleştirebilir.

Bu konuda birkaç bilgi daha verelim: Bebeklerin doğumu takip eden 40 gün boyunca sokağa çıkarılmamaları gerektiğini duymuş olabilirsiniz, fakat bu tezin tıbbi bir dayanağı yoktur. Bir bebek, prematüre doğmuş değilse, ilk günden açık havaya çıkarılabilir.

5.Gazını Çıkardınız Mı?

Bebeğin ağlamasının sebebi bazen gaz sancısı çekmesi olabilir. Gaz çıkarmanın doğru yollarını öğrenin ve gerektiğini düşündüğünüz her zaman uygulayın.

6.Bezini Kontrol Edin

Altı ıslanan, kirlenen bir bebek bundan rahatsız olduğu için ağlayabilir.

7.Çamaşır Makinesi Tekniğini Deneyin

Bunu hiç duymuş muydunuz? Ağlayan bebeği sakinleştirmek için onu çamaşır makinesinin karşısına koyup makineyi çalıştırmayı deneyin. Bazen gerçekten işe yarıyor. Aynı şeyi saç kurutma makinesiyle yapmayı da deneyebilirsiniz.

8.Sarılın

Sevgi dolu bir sarılış susmasını sağlayabilir.

9.Masaj Yapın

Vücuduna nazik hareketlerle masaj yapılması bebeği rahatlatır. Ayrıca masaj, varsa gazının çıkmasına da yardım eder.

10.Onu Rahatlatacak Şekilde Yatırın

Kol ve bacaklarının bir yere temas etmesi de bebekleri sakinleştirebilir. Bebeğinizi yüz üstü yatırın, başını yana çevirin, kollarını ve bacaklarını gövdesine doğru çekin. Bu sırada her an yanında olmalı ve onu gözlemelisiniz. Ani bebek ölümü sendromu (Beşik ölümü) yüz üstü yatan bebeklerde daha çok görülür, bu yüzden bebekleri geceleri veya gözlem altında olmadıkları zamanda bu şekilde yatırmak kesinlikle tavsiye edilmez.